Kutyaovi

A városi kutyatartás első problémái már a kölyökkutya családhoz kerülésével megkezdődnek:

- Hova vihetem sétálni?
- El merjem engedni?
- Nem fogják bántani a nagyok?
- Felszed mindenfélét a földről, ráadásul el is szalad tőlem, mit tegyek?

 Ezek, és más hasonló kérdések merülnek fel a gazdákban. A bizonytalan gazdit a kutya sem veszi komolyan, egyre kevésbé követi, fogad szót neki.
 A kutyaovi egyik legfőbb célja, hogy a gazdákat még a problémák kialakulása előtt megtanítsuk az egészséges rangsor felállítására, a kiskutya helyes nevelésére.

 A kutyák kölyökkorban nagyon kíváncsiak és mindenre fogékonyak. Azokat az élményeket, melyeket ebben a korban élnek át, mélyen elraktározzák. Ezért nagyon fontos, hogy kontrollált körülmények között ismerkedjenek a különböző ingerekkel, a saját tempójukban, semmit sem szabad erőltetni. Játék közben tanulják meg a közösség szabályait, a kommunikáció formáit, hogy mekkora erejük van, mi az ami már fáj a másik kutyának, stb. Ehhez a korai szocializációhoz és ingerhez szoktatáshoz nyújtunk szakértői felügyeletet, segítséget. Az alap gyakorlatokkal is elkezdünk ismerkedni és ezzel felkészítjük a kutyát a későbbi iskolai foglalkozásokra. Az óvoda nem tanfolyami rendszerben zajlik, ahhoz bármikor lehet csatlakozni és a részvétel gyakorisága is tetszőleges.

 A foglalkozások itt is több csoportban zajlanak, a kutyák mérete, kora, temperamentuma és érzékenysége alapján. Minden kutyának ajánljuk, a nagyon félős, ill. a túlmozgásos kutyáknak kötelező!

Ízelítő az óvodai foglalkozás anyagából:

- szocializáció oktatói felügyelet mellett
- környezeti ingerekhez szoktatás
- kerékpár, motor, fűnyíró, furcsa tárgyak-hangok, stb...
- állatorvosi tanácsadás
- otthoni együttélés kialakítása
- szabályok felállítása
- ismeretterjesztő előadások, tanácsadás
- ismerkedés az alap gyakorlatok tanításával
- ül, fekszik, hozzám, stb...
- játék

 Jelentkezési feltétel: A kiskutya betöltötte a 3 hónapos kort, de 7 hónaposnál fiatalabb és rendelkezik a megfelelő oltásokkal. Az első alkalomra kérjük, hozzák el a kutya oltási könyvét is!

 Amire szükség lesz: éhes kutya, jutalomfalatok (pl. sajt, virsli, párizsi, stb.), sétáltatós felszerelés: nyakörv vagy hám + póráz, időjárásnak megfelelő öltözék, jókedv. Foglalkozások időpontja: vasárnaponként 9:30-tól 10:30-ig (egész évben) 

 Részvételi díj: 1 alkalom: 2000,- Ft; 5 alkalmas bérlet: 8.000.- Ft; 10 alkalmas bérlet: 15.000.- Ft, a megmaradt ovibérletet alkalmanként 1200,- Ft-ért beszámítjuk a tanfolyamainkon!

2021 szeptember 12-től újra kutyaovi minden vasárnap!

;

Tanfolyam


Jócsontok - Tanfolyam

 Az alapfokú tanfolyam célja, hogy a gazdik megtanulják a kutya-kommunikáció, kutya-gondolkodás alapjait és felismerjék saját szerepüket a kutya nevelésében, azaz megismerjék a Tükör módszert. Iskolánkon alap és középfokú tanfolyam indul. A tanfolyami csoportok létszáma korlátozott, így kérjük mielőbb jelezzék részvételi szándékukat!

Tovább...

Kutyaovi:


Jócsontok - Kutyaovi

 A kutyák kölyökkorban nagyon kíváncsiak és mindenre fogékonyak. Azokat az élményeket, melyeket ebben a korban élnek át, mélyen elraktározzák. Ezért nagyon fontos, hogy kontrollált körülmények között ismerkedjenek a különböző ingerekkel.

Tovább...

Legfrissebb hírünk