Életmód

Azok a gazdik, akik kutyájukkal sikeresen vizsgáztak a középfokú tanfolyamon, beléphetnek a kutyasuli klubjába.A klub célja, hogy mindenki megtalálja a neki és kutyájának tetsző kutyás sportágat, ill. továbbképzési lehetőséget, ehhez szakmai segítséget biztosítson, és nem utolsó sorban, hogy a gazdik is jól érezzék magukat.

Szakmai ágazatok
Csoportos, vezetett klubfoglalkozás, gyakorlás, játék

Ide a kezdő klubosokat várjuk elsősorban, akik még csak ismerkednek a különböző témákkal és még nem döntötték el, hogy melyik ágazatot válasszák, vagy kikkel dolgozzanak egy csoportban. A foglalkozás témája változó, általában engedelmes és ügyességi feladatok tanításával, gyakorlásával foglalkozunk, válaszolunk a gazdik kérdéseire, belenézünk más ágazatokba és különböző mókás játékokat, vetélkedőket játszunk a kutyákkal.

Vizsgára felkészítés(K99)

A K99-es vizsgarendszer négy ágazatból áll: engedelmes, ügyességi, őrző-védő és nyomkövetés. Minden ágazatban 9 szinten lehet vizsgázni. A klubtagok a tanfolyamokon már megszerezték az egyes szintű engedelmes, és a kettes szintű ügyességi vizsgát. Ha a gazdi úgy dönt, hogy kutyájával szeretne letenni egy kiszemelt vizsgát, számíthat iskolánk kiképzőinek segítségére a felkészülésben.Javasoljuk is ezt a fajta megmérettetést, célt ad és visszajelzést is kapunk a teljesítményünkről. A növekvő elvárások során kutyánkkal is egyre nagyobb összhangban fogunk tudni együtt dolgozni.
 

Bővebb információ a vizsgarendszerről: http://www.k99vizsga.info

Agility

Az elmúlt évek egyik legkedveltebb kutyás sportja. A kutyának – a gazda irányítása mellett – egy akadály-pályát kell teljesítenie a legrövidebb időn belül és a legkevesebb hibával. Mérettől és fajtától függetlenül minden kutya űzheti ezt a sportot, de elsősorban a nagy mozgásigényű és könnyű csontozatú kutyáknak ajánljuk.

Jócsontok - Életmód

  Mivel az akadályok minden alkalommal más variációban vannak felrakva a pályára, a kutyának nagyon kell figyelnie a gazdájára, hogy jól teljesítsen. Ez a figyelem mindennapi életben is meglátszik majd, kettejük kommunikációja mélyül.

Ebathlon

Az Ebathlon az első igazi kutyás játék, melyet a Tükör Módszerben dolgozó oktatók találtak ki annak érdekében, hogy betöltsenek egy űrt, ami a kutyás sportok és a szimpla kutyasétáltatás között tátong. Az Ebathlon játszható otthon, a parkban, vagy bárhol, ahol több kutyás találkozik. A kellékek könnyen beszerezhetők, otthon is előállíthatóak, a játékok pedig úgy vannak kitalálva, hogy minden kutya számára játszhatóak legyenek, mérettől, típustól függetlenül. Szinte minden klubfoglalkozáson előveszünk egy játékot.
 

Őrző-védő foglalkozás

Jócsontok - Életmód

A tükör módszerben, ahogy annyi minden, az őrző-védő sport is kicsit más. Fontos, hogy itt nem a kutyák vadításáról, hergeléséről van szó, épp ellenkezőleg. A Tükörmódszer részeként az őrző-védő sport ott kap kiemelkedő szerepet, hogy kutyánk ősi ösztöneit segít lekötni, kifárasztani. Mindezt kontrollált körülmények között, a kutya csak a gazda jelzéseire kezdhet akcióba. Ez a viszonyra, a rangsorra nézve nagyon hasznos gyakorlat, hiszen ilyenkor a kutyák teljes lázban égnek és az a gazdi, aki ilyenkor is kézben tudja tartani a kutyáját, máshol sem szorul segítségre. Meglepően hangozhat, de terápiás célokkal is használjuk az őrző-védőt. Félős, bizonytalan kutyák itt szerezhetnek sikerélményt és magabiztosságot. Az őrző-védő munka során sem használunk kényszerítő eszközöket.Egyéb kutyás sportok:Iskolánkon helyet és lehetőséget biztosítunk más, kutyánkat és minket közösen megmozgató, állatunk ösztöneinek és mozgásigényének kiélésére alkalmas, Magyarországon újnak számító kutyával űzhető sportágak gyakorlására is,

pl.:
- mantrailing
- triebball
- obedience

;

Tanfolyam


Jócsontok - Tanfolyam

 Az alapfokú tanfolyam célja, hogy a gazdik megtanulják a kutya-kommunikáció, kutya-gondolkodás alapjait és felismerjék saját szerepüket a kutya nevelésében, azaz megismerjék a Tükör módszert. Iskolánkon alap és középfokú tanfolyam indul. A tanfolyami csoportok létszáma korlátozott, így kérjük mielőbb jelezzék részvételi szándékukat!

Tovább...

Kutyaovi:


Jócsontok - Kutyaovi

 A kutyák kölyökkorban nagyon kíváncsiak és mindenre fogékonyak. Azokat az élményeket, melyeket ebben a korban élnek át, mélyen elraktározzák. Ezért nagyon fontos, hogy kontrollált körülmények között ismerkedjenek a különböző ingerekkel.

Tovább...

Legfrissebb hírünk

  Kedves Kutyaovisok!
A Pünkösd hétvégi ovi ( szombat és vasárnap) az ünnepi hosszú hétvége miatt szünetel.
Jó pihenést, szép ünnepet mindenkinek!...

Tovább...